به گزارش خبرگزاری مهر، توسط رایزنی فرهنگی کشورمان در تایلند، نخستین سمینار علمی «حضرت امام حسین(ع)» با قرائت پیام سیدرضا نوبختی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند، سخنان خانم سوریاپان، معاون استاندار سونکلا و جمعی از مسئولین وزارت فرهنگ و شهرداری این شهر و صاحبنظران دانشگاهی و اندیشمندان مسلمان و بودایی در جنوب تایلند برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، نماینده وزارت فرهنگ گزارشی از روند شناسایی و ثبت ملی این اثر میراث فرهنگی تایلند و برنامهریزی برپایی سمینار به ابتکار رایزنی فرهنگی کشورمان و مشارکت اداره فرهنگ استان و همکاری مؤسسه الزهرا(س) ارائه کرد.
خانم سوریاپان، معاون استاندار سونکلا موضوع عزاداری حضرت امام حسین(ع) در نقش دیوارنگاره معبد تاریخی پاتاماوات را معرف قدمت و عمق رابطه فرهنگی دو کشور و همزیستی مسلمانان و بوداییان دانست.
وی همچنین، این دیوارنگاره عزاداری حسینی را فرصتی برای تقویت بیشتر روابط ایران و تایلند برشمرد.
در ادامه، پیام سیدرضا نوبختی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند توسط شیخ حسین بن سالم از علمای حاضر در نشست قرائت شد. در این پیام بر جایگاه همکاری و نقش سازنده ایرانیان در تحولات تاریخی این کشور طی ۴۰۰ سال گذشته بر اساس آموزههای اسلام و مکتب امام حسین(ع) تأکید شده است.
مهدی حسنخانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند نیز در سخنانی، به جایگاه مهم نقش و یاد سید الشهدا(ع) اشاره و مراسم سالانه عزاداری حسینی ایرانیان و شیعیان را از سنتهای ماندگار و ارزشمند مردم تایلند برشمرد که در نقش دیوارنگاره این معبد تاریخی جلوه گری میکند.
وی شناخت و تقویت جهان بینی بنا شده بر پایه دین و معنویت را موجب احترام و زنده نگاهداشتن نهضت عاشورای امام حسین(ع) دانست که با حمایت پادشاهان و علمای غیر مسلمان همراه شده است.
حسنخانی اضافه کرد: امام حسین(ع) بیش از هر چیز برای زنده نگاهداشتن دین و انسانیت و برپا داشتن سنت حضرت رسول خاتم(ص) قیام کرد و برای مقاومت و ایستادگی در برابر خطری که اساس دین را تهدید میکرد، تنها راه چاره در این دید که جان خود و یاران و فرزندانش را فدا کند.
رایزن فرهنگی کشورمان در تایلند ادامه داد: این نقطه پیوند و اندیشه مشترک علما و دینداران در جهان را بسیاری آزاد اندیشان و بزرگان سایر ادیان نیز احترام میکنند و به امام حسین(ع) عشق میورزند.
سپس سخنرانان سمینار شامل اندیشمندان و علمای مسلمان، بودایی و اعضای هیئت علمی دانشگاه راجابات سونکلا با مدیریت جالویت، دبیر علمی نشست به طرح دیدگاههای خود پرداختند.
نگاهی به تاریخچه معبد و دیوارنگارهای به یاد امام حسین(ع)، نهضت امام حسین(ع) و ایجاد تمدن نوین جهانی، نهضت امام حسین(ع) گوهر مشترک مسلمانان و بوداییان، بررسی سبک و مفاهیم دیوارنگاره امام حسین(ع) و تاریخ مسلمانان پارسی در جنوب تایلند از جمله موضوعاتی بود که مورد بررسی قرار گرفت.
گفتنی است، آیین سوگواری امام حسین(ع) موضوع شگفتآور دیوارنگاره تالار عبادتگاه اصلی یک معبد بودایی در شهر سونکلا جنوب تایلند است که قدمت بنای آن به ۴۰۰ سال پیش برمیگردد. نگارگری که در تالار عبادتگاه اصلی این معبد تاریخی در شهر سونکلا در جنوب تایلند قابل توجه است مربوط به آیین سوگواری شیعیان عزادار شهادت حضرت امام حسین(ع) در روز عاشورا میشود که با ذکر جزییات به تصویر کشیده شده است.
نظر شما